وضعیت ۹۰% پروژه
در بعضی از پروژه ها و در اغلب پروژهای نرم افزاری در ایران پیش می آیدکه نرم افزار مثلا در مدت ۳ ماه به وضعیت ۹۰% می رسد و چون پروژه در وضعیت ۹۰% است برنامه نویس ها شروع به انجام دادن ریزه کاری هایی که از قبل مانده بود می کنند (مانند تکمیل چینش کنترها بر روی فرم ها ) ولی ۱۰% باقی مانده بیش از ۳ ماه به طول می انجامد ! چرا ؟ محصول ۹۰% باعث به عقب افتادن Release محصول می شود و بالطبع نارضایتی مشتری و هزینه های اضافی را برای تیم توسعه دربرداشته خواهد داشت .
یکی از دلایلی که می تواند باعث این موضوع بشود واضح نبودن وضعیت ۱۰۰% پروژه می باشد . هدف محصول باید دقیق برای همه اعضای تیم مشخص باشد .
موردی دیگری که می توان از ۹۰% آموخت این است که چه کسی باید وضعیت ۹۰% پروژه را مشخص نماید ؟ آیا برنامه نویس اجازه دارد که بگوید که پروژه در وضعیت ۹۰% می باشد ؟! شما به عنوان یک Scrum Master و یا لیدر تیم باید وضعیت کل محصول در دستتان باشد . موردی که در Task Board قرار ندارد ولی باید پیاده سازی شود را به سرعت بررسی و به تیم اعلام نمایید .
شما به عنوان یک Scrum Master و یا لیدر تیم باید محیط لازم برای آزمایش و یا برپایی محصول آماده نمایید و تیم منتظر محیط مناسب نماند . دقت نمایید که ۱۰۰% وظایف را مشخص نمایید . برنامه نویس باید بداند که چه زمانی وظیفه ۱۰۰% یا Done می شود به طور خلاصه تعریف واضح و روشنی از Done برای تیم خود داشته باشید .
هرگز به توسعه گرها اجازه ندهید با اتکا به اینکه محصول ۹۰% تکمیل شده است و می توانند به جزئیات کم اهمیت بپردازند وقت خود را به بطالت بگذرانند .
همیشه هدف محصول را به تیم یادآوری نمایید ومتذکر شوید هم اکنون به چند درصد از هدف دست پیدا کرده اید و این همان درصد واقعی پیشرفت محصول می باشد .
محصول فقط و فقط در حالت ۱۰۰% تعریف خواهد شد و نه در درصد های پایین .
یاشیاسیز
5 نظر
سلام به آقای صفری
اولا واقعا از دیدن یک سایت با این موضوع واقعا خوشحال شدم، ثانیا زمانی خوشحالتر شدم که کلمه یاشیاسیز را در آخر پست هات دیدم همشهری واقعا یاشاسین.
دوست دارم باهات بیشتر آشنا بشم خواستی به منم سر بزن شاید بتونم تو تبریز فرهنگ Agile را کسترش بدیم.
سلام
سیزین منیم اوچون لطفیز وار و منده سوینرم کی سیزله تانیش اولام . اما فرهنگ Agile نه تبریز ده بلکه کل ایران چوخ چتین یاییلا چونکی تولید نرم افزار صنعتی ایران دا و خصوصا تبریزده بیر ایشتیباه یول گدیر و چوخ چتین گییده حق یولا .
یاشیاسیز
اقا یه چیزی ینویسید که بچه فارس ها هم بفهمن ! 😉
/
آقا یه سوال :
شما میگید که زیر کاری های پروژه باید بعد از ۱۰۰% شدن انجام بشه؟
خوب اگه ۱۰۰% باشه که نباید ریز کاری وجود داشته باشه؟
به نظر من ریز کاری های پروژه هیچ وقت ۱۰% رو نمیگیرین.اگه بیشتر از ۳۰ ۴۰% نباشه کمتر نیست.
البته منکر این موضوع نمیشم که بستگی به مدیر پروژه برای درست پیاده سازی کردن و زمان بندی پروژه هم داره.
چشم , یه لحظه حس ناسونالیسم ما بر انگیخته شد و زدیم تو کانال یک ;
نه منظور من از ۱۰% ریزه کاری صرف نبود , من خودم عادت دارم هچ فرمی رو ناقص تحویل نگیرم و باید تمام کارهاش انجام شده باشد و بعدا به برنامه نویس فرصت نمی دم که بیاد رو جزئیات کار بکنه . تمام شرایط رو فراهم میکنم که در همان لحظه اون فرم و یا قسمت قابل Deliverable بشه .
یک مثال از ۱۰% : برای تست سیستم نیاز به یه سرور قدرتمند است , و چون هنوز این سرور تهیه نشده است و برنامه نویس ها ادعا دارند که محصول در ۹۰% می باشد پس شروع به وقت گذرونی می کنند مثلا با فونت فرم ها بازی می کنند و یا این اسکین رو می گذارند اون یکی رو بر میدارند . و … .
بلی ریزه کاری ها هم جزو تولید محصول می باشند , منظور بنده , ریزه کاری به معنای ریزه کاری نبود بلکه منظورم وقت گذرونی بود .
با تشکر
البته یک مطلب مشابه چندی پیش توی هفته نامه عصر ارتباط منتشر شده بود !!!