روش هایی که اسم ندارند ولی موثرند
دیروز با یکی از دوستان گرامی در مورد مشکلات شرکتی که در آن کار میکرد صحبت می کردیم . مشکلات آن شرکت یا به عبارتی سازمان (به جهت مدیریت چند سطحی) هم مانند دیگر جاها بود و قصد من در این پست این نیست که مشکلات این دوستمان را بازگو نمایم . برعکس میخواهم راه حلی که به او نشان دادم را یک بار دیگر در اینجا بازگو کنم.
گذشته از اینکه سازمان با چه نوع مشکل و یا بدبخت هایی روبرو شده است و یا در چه مرحله ای از فلان مشکل قرار دارد بالاخره راه حلی در قالب متدی قابل پیشنهاد است. اما خود این پیشنهاد دادن و نفر پیشنهاد دهنده بسیار مهم خواهد بود و با مشکلاتی احتمالا در پیشنهاد دادن بخصوص اگر پیشنهاد دهنده از رده های پایین تر سازمان باشد مواجه خواهیم شد.
فرض کنید سازمانی که درآن من یک برنامه نویس هستم در مدیریت برنامه نویس ها درست و یا به عبارت بهتر مناسب عمل نمی کند و بهره وری نیروی انسانی این واحد پایین است. و من بنابه آشنایی خودم با روش Agile این روش را به مدیر بخش یا سازمان پیشنهاد می دهم. به احتمال زیاد این پیشنهاد اجرایی نخواهد شد به این دلیل که
از عناوین استفاده نکنید , اگر شما اسمی از چیزی ببرید مدیران انتظار خواهند داشت شما آن را داخل یک جعیه ای یا پلاستیکی برایشان ببرید. و این حقیقت هست.
پیشنهاد من برای دوست گرامی اول پست هم همین بود که روش ها و عملکردهای اجایل را به مدیر خود پیشنهاد دهید (مثلا : ایجاد بک لاگ – یا نقشی با عنوان Product Owner یا تشکیل جلسات بازبینی و … ) ولی ازاستفاده از عناوین و لیبل ها (مثلا این رو بهش Agile میگن . یا این Six Sigma است) پرهیز نمایید.
البته این در تمام سازمان ها صادق نخواهد بود و مدیران بدلیل اینکه انسان هستند متقاوت جواب خواهند داد ولی پیشنهاد من این است که در معرفی روش ها به مدیران خودتتان بیشتر دقت نمایید.
یاشیاسیز
برچسب:Agile, پیاده سازی اسکرام, چابک, چابک سازی