What, So What, Now What
ذهن ما انسان ها به مسائل پیچیده دنیای تکنولوژیک که الان در آن زندگی میکنیم، خیلی عادت ندارد. ما برای قضاوت در مورد دیگران از کلیشه ها استفاده می کنیم، مشاهدات کوچک خودمان را تعمیم می دهیم و بدون در نظر گرفتن واقعیت ها به نتیجه می رسیم. در دنیا و محیط پر سرعتی که امروز در آن کار میکنیم که لازم است تصمیمات متعددی دائما گرفته شود، این میتواند چالش بر انگیز باشد.”چه فیچر جدیدی را باید در محصول قرار دهیم” ، ” چرا ما نمی توانیم به سرعت مناسب محصول را دست کاربر برسانیم؟”و “چگونه می توانیم از وقوع این اتفاق دوباره جلوگیری کنیم؟”
What, So What, Now What یکی از پایه های liberating structures است که به ما کمک میکند که به عقب برگردیم و آنچه درجریان است را در نظر بگیریم. این روش ذهن ما را با شکستن تجربیاتمان به سه مرحله ساختار دهی میکند. این سه مرحله عبارتند از: “چه چیزی را متوجه می شویم” ، ” خوب، این چه معنایی دارد؟” و “حالا از این نقطه به کجا بروید؟”. این ساختار الهامی از نردبان استنباط کریس آرگیریس ، متخصص یادگیری در سازمان ها است. در زیر نمونه ای از این نردبان آورده شده است (PDF را در اینجا دانلود کنید):
با انجام دادن این روش خلاهایی که ممکن است در درک ما از موضوع وجود داشته باشد را با وسیله یادگیری از زاویه دید بقیه افراد پر می شود. با داشتن یک ساختار نسبتاً ساده، می توانید به راحتی آن را متناسب با نیازهای واقعی تر تطبیق دهید.
استفاده در اسکرام
‘What, So What, Now What’ به شدت در محیط های پیچیده، جایی که تیم ها باید با هم کار خود را به جلو ببرند، موثر است. همین خصوصیت باعث شده که این ساختار به طور طبیعی با اسکرام متناسب باشد.
- به عنوان بخشی از بازبینی اسپرینت برای هضم و درک آنچه در طول اسپرینت گذشته تحویل داده شده و هر گونه بازخورد دریافت شده ، و تصمیم گیری درمورد مراحل بعدی که باید انجام شود.
- برای تأمل در مورد یک حادثه مهم یا درگیری تیمی همراه با افراد درگیر و / یا تحت تأثیر قرار دادن در طول اسپرینت یا حتی در جلسات بازاندیشی اسپرینت استفاده کنید.
- همراه با توسعه دهندگان، برای تعیین چه راهکارهایی برای بهینه سازی کدها یا کاهش بدهی های فنی استفاده کنید.
- به عنوان بخشی از یک جلسه بازاندیشی اسپرینت که در آن از اعضای یک تیم درباره چگونگی همکاری خود بحث میکنند نیز قابل استفاده است.
- در تحول های چابک سازمانی می توان در بررسی دوره ای عملکرد سازمان از این روش استفاده کرد تا ذینفعان در مورد آنچه که اتفاق افتاده است تفکر کنند.
اهداف
- ساخت هدف مشترک با افراد با ایده ها و بینش های مختلف
- اطمینان حاصل کردن از اینکه که یادگیری از تجربیات مشترک ایجاد شده است
- جلو گیری از اشتباهاتی که بارها و بارها تکرار شده اند
گام ها
مراحل این ساختار به شرح زیر است. اگرچه باید حتماً تمام دورها را انجام دهید و (حداقل) هر دور را به صورت انفرادی شروع کنید، اما می توانید با تایم باکس انعطاف پذیر باشید.
۱-با معرفی “What, So What, Now What” شروع کنید وضعیت یا حادثه ای را انتخاب کنید که گروه در مورد آن تامل می کنند (۲ دقیقه). در صورت لزوم ، نسخه ای از Ladder of Inference را توزیع کنید و در مورد آن بحث کنید.
دور اول What
۱-از افراد بخواهید که به طور انفرادی آنچه را که متوجه شدند و یا واقعیت ها یا مشاهداتی برای آنها برجسته است را، در نظر بگیرند.(۲ دقیقه)
۲- از افراد دعوت کنید تا مشاهدات فردی خود را در گروه های کوچک به اشتراک بگذارند. آن ها را ترغیب کنید که به مشاهدات و واقعیت ها پایبند باشند، و به سمت تفسیرها یا نتیجه گیری نروند. اگر این اتفاق بیفتد، از افراد دعوت کنید تا بپرسند: “چگونه متوجه شدید؟” یا “چه چیزی را مشاهده کردید که باعث شد شما به آن ایده برسید؟”(۵ دقیقه)
۳- از گروه های کوچک دعوت کنید تا مشاهدات برجسته را با کل گروه به اشتراک گذاشته و همه را در یک جا جمع کنند (به عنوان مثال در استیکی نوت)(۲ دقیقه)
دور دوم:So what
۱-افراد را دعوت کنید تا به صورت جداگانه روی مشاهدات تأمل کنند. چرا این مشاهدات مهم هستند؟ چه الگویی می بینید؟ چه نتیجه گیری می توانیم داشته باشیم؟(۱ دقیقه)
۲- از افراد دعوت کنید تا تفسیرها و نتیجه گیری های خود را در گروه های کوچک به اشتراک بگذارند(۵ دقیقه)
۳- از گروههای کوچک دعوت کنید تا الگوهای کلیدی، نتیجه گیری و تفسیر را با کل گروه به اشتراک بگذارند و جمع بندی کنند
دور سوم: Now What
۱-از افراد دعوت کنید تا درباره دور قبل به صورت جداگانه فکر کنند. چه گام های بعدی بر اساس نتیجه گیری منطقی است که اجرا شود؟ بر اساس مواردی که تاکنون بررسی کردیم باید روی چه مواردی سرمایه گذاری کنیم؟
۲-از افراد دعوت کنید تا مراحل بعدی را در گروه های کوچک به اشتراک بگذارند
۳-از گروه های کوچک دعوت کنید تا مراحل بعدی برجسته را با کل گروه به اشتراک بگذارند و جمع کنند
ترکیب با ساخترهای دیگر
- از UX Fishbowl برای به اشتراک گذاشتن تجربه مشابه موضوع یا موقعیت استفاده کنید. برای هضم آنچه که شرکت کنندگان در طولFishbowl میشنیدند از‘What, So What, Now What’ استفاده کنید و مراحل بعدی را مشخص می کنند
- پیگیری با “۱-۲-۴-ALL” برای عمیق تر کردن راه حل های احتمالی که از “چه ، پس چه ، اکنون چه” بیرون می آید
- پیگیری با Impromptu Networking برای دعوت از شرکت کنندگان برای به اشتراک گذاشتن چگونگی / اگر آنها قصد دارند به راه حل های پدید آمده کمک کنند
- از Appreciative Interviews برای به اشتراک گذاشتن داستانهای مربوط به تیم موفق اسکرام که بخشی از آنها بوده اید، استفاده کنید. پیگیری با W3 برای تعیین الگوهای، شرایط کلیدی و مراحل بعدی
نکات
- What, So What, Now What’اغلب در ابتدا احساس ضد شهود به افراد میدهد. هر چه بیشتر این کار را انجام دهید، طبیعی تر می شود.
- از یک شیء مثل توپ برای ایجاد تعامل در گروه های کوچک و جلوگیری از غرق شدن صداها استفاده کنید. هنگامی که فقط کسی که شیء را در اختیار دارد می تواند صحبت کند، دیگران می توانند روی گوش دادن فعال تمرکز کنند.
- از تجربیات تازه استفاده کنید کهWhat, So What, Now What در مورد اتفاقی که خیلی قبل اتفاق افتاده است، تأمل نکنید.
- ما اغلب نردبان استنباط را قبل از جمع شدن دور هم چاپ می کنیم تا به شرکت کنندگان کمک کند تا تفکر خود را شکل دهند و از بالا رفتن از نردبان جلوگیری کنیم.
برچسب:liberating structure
1 نظر